En recension av Call of Duty: Infinite warfare

Jag har genom åren plöjt en hel del spel. Flera av spelen gillar jag oerhört mycket och spelar fortfarande och andra spel har jag helt tappat intresset för när jag blivit äldre. Ett spel som jag började spela för ett bra tag sedan är Call of Duty: Infinite warfare. Jag fastnade snabbt för detta spel och jag tycker fortfarande att det är riktigt roligt att spela. Precis som med alla spel finns det för och nackdelar med Call of Duty: Infinite warfare.

Allmänt om spelet

Call of Duty: Infinite warfare handlar om en tid då vi har släppt modern krigsföring och hemliga operationer. Här befinner vi oss istället i framtiden där mänskligheten har koloniserat hela solsystemet. Det pågår ett krig mellan den så kallade UNSA som är en slags förenad rymd allians och SDF som är en försvarsorganisation som befinner sig på mars. SDF attackerar UNSA och det finns efter denna attack endast två krigsskepp kvar. Det gäller då att hjälpa UNSA att bygga upp sin flotta på nytt och se till så att SDF:s håller sig borta. Det finns en hel del nya drag i detta spel som inte känns igen från tidigare versioner men det finns också flera likheter, vilket är bra för den som verkligen gillar CoD.

Fördelar

En sak som jag gillar med detta spel är att det finns många intressanta karaktärer. Call of Duty har funnits i många år nu men Call of Duty: Infinite warfare erbjuder något extra. Det finns säkert en hel del som har tröttnat på Call of Duty men i Inifinite warfare är det nya spännande karaktärer och det känns som ett helt nytt spel. I spelet stöter du bland annat på Reyes som är en rättfärdig man och som rivs av en viss patriotism. En annan spännande karaktär är Ethan som har en mycket lekfull humor. Andra fördelar med spelet Call of Duty: Infinite warfare är att det finns ett zombiläge samt att det är möjligt att välja multiplayer (ID 8 Roliga spel att spela med dina vänner). Dessa egenskaper gör spelet lite extra roligt, då du kan spela tillsammans med flera.

Nackdelar

När du spelar detta spel online så inkluderas dessvärre inte områden utan gravitation. Om det hade funnits hade spelet blivit lite extra roligt att spela. Ibland upplever jag dessutom att spelet är lite långsamt och att de vapen som finns tillgängliga inte är särskilt effektiva. Om jag jämför Call of Duty: Infinite warfare med senare utgåvor av Call of Duty tycker jag att multiplayer läget inte riktigt håller samma fantastiska kvalité. Det är alltså inte det bästa spelet att spela om du vill spela tillsammans med andra.

Slutsats

Call of Duty: Infinite warfare är absolut ett spel som är värt att testa även om du har tröttnat på Call of Duty, då det skiljer sig från tidigare versioner. Trots att det finns en del nackdelar med spelet är det ett roligt spel att spela med spännande nytt innehåll. Är du sugen på att spela mer Call of Duty bör du känna till att Call of Duty: WWII släpps i december.