Populära brädspel i Sverige

Visste du att brädspelen det som vi kallar sällskapsspel har funnits mycket längre än vad du kan tror. Det äldsta brädspelet vad man kan hitta är ett spel som arkeologer har hittat när dom har gjort utgrävningar i Egypten och det heter Senet. Man tror att det är över cirka 5000 år gammalt vilket är ganska häftigt om man tänker på det.

Här nedan så har jag dock inte riktat in mig på lika gamla brädspel men vi kommer att skriva lite om de populäraste brädspelen i Sverige.

br'dspel

Monopol

Monopol är ett av de mest populära brädspelen i Sverige. Målet med spelet är att köpa så många fastigheter som möjligt och sedan få motståndarna att gå i konkurs. Det kan vara ett väldigt strategiskt spel och det kan vara väldigt roligt att försöka överlista sina motståndare.

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten är ett brädspel med målet att hitta den saknade diamanten och skynda sig tillbaka . Dock så finns det många fällor som kan sätta stopp för sökandet.

Sänka skepp

Sink the Ship är ett brädspel där du försöker sänka din motståndares olika fartyg. Spelet kan spelas av 2 spelare och tar cirka 30 minuter att spela. Det kan vara väldigt roligt att försöka överlista motståndarna och sänka deras skepp.

Yatzy

Yatzy är ett spel som är mycket populärt i Sverige. Målet med spelet är att få så många poäng som möjligt genom att kasta tärningar och matcha olika kombinationer. Det kan vara väldigt roligt att försöka rulla rätt kombination och få poäng.

Risk

Risk är ett spel som är mycket populärt i Sverige. Målet med spelet är att erövra så många länder som möjligt och sedan skydda dem från dina motståndare. Det kan vara väldigt roligt att försöka överlista sina motståndare och erövra nya länder.

Rappakalja

Rappakalja är ett spel som är mycket populärt i Sverige. Målet med spelet är att skapa så många ord som möjligt med de bokstäver som ges. Det kan vara väldigt roligt att försöka skapa nya ord och få poäng.

Slutsats

Detta är några av de mest populära brädspelen i Sverige. De kan vara är väldigt roligt att spela och kan vara mycket strategiskt. Varför inte prova ett av dessa spel nästa gång du har vänner på besök? Du kommer inte att ångra dig.